Magento este o platformă de e-commerce aflată într-un proces accelerat de expansiune. Dezvoltându-ți magazinul online pe Magento, vei crește, practic, odată cu platforma, pe măsură ce noi și noi îmbunătățiri sunt aduse. Vrei să știi cum construiești un magazin online pe Magento de la A la Z? Îți spunem totul, pas cu pas, în acest articol marca Sonik! Bonus – îți vom da câteva sfaturi despre cum să alegi un hosting potrivit pentru magazinul tău online pe Magento, astfel încât să nu ai probleme nici acum, dar nici pe parcurs. Așadar, citește în continuare!

Ce ar trebui să știi despre platforma Magento?

Orice decizie informată pe care o iei pentru viitorul tău business este un pas înainte spre succes. De aceea, începem această analiză prin a-ți spune tot ce trebuie să știi despre platforma Magento, cu plusuri și minusuri. Apoi, vei putea lua decizia corectă dacă ți se potrivește această platformă sau nu.

Ce este Magento?

Magento este o platformă de e-commerce foarte populară printre posesorii de magazine online. De ce preferă ei Magento și nu o soluție mai simplă precum WordPress? Răspunsul este simplu. Pentru că nivelul de securitate, scalabilitate și customizare pe care îl oferă Magento, nu îl poate oferi niciodată WordPress sau un CMS similar.

Magento este disponibil în 3 variante:

Magento vs. WordPress

Magento este o platformă mult mai complexă decât WordPress și necesită ceva mai multe cunoștințe tehnice. Totuși, majoritatea antreprenorilor din domeniul e-commerce aleg Magento deoarece:

Așadar, dacă vrei să construiești un business online care să reziste în timp și să fie într-adevăr memorabil pentru clienții tăi, opțiunea recomandabilă pentru tine este Magento.

sfaturi Magento

GHID: Cum construiești un magazin online pe Magento de la A la Z?

Dacă te-ai hotărât că Magento este alegerea potrivită pentru tine, noi îți oferim acest ghid gratuit pentru a ști cum să creezi un magazin online pe Magento de la cap la coadă. Iată pașii necesari:

1. Verifică cerințele tehnice impuse de Magento

Timpul costă bani, iar tu ca antreprenor știi cel mai bine acest lucru. De aceea, te sfătuim să începi aventura ta în e-commerce verificând cu atenție cerințele tehnice impuse de Magento. Astfel, te vei asigura că serverul tău îndeplinește minimul cerut de această platformă în termeni de:

Este foarte important să înțelegi aceste cerințe tehnice ale software-ului Magento încă de la început. Altfel, riști să alegi un plan de hosting cu totul nepotrivit. De exemplu, unul care rulează cu Windows sau unul care nu îți oferă suficientă memorie RAM.

Dacă nu te pricepi foarte bine la aceste lucruri tehnice, echipa Sonik este la dispoziția ta. Contactează-ne și întreabă-ne oricând dacă pachetul de hosting ales de tine este compatibil cu Magento sau nu, iar noi îți vom spune exact. De asemenea, la noi găsești pachete de hosting gata-create pentru Magento, care vor funcționa garantat pentru magazinul tău online pe această platformă.

2. Alege hostingul și numele de domeniu pentru viitorul tău magazin online

După ce ai înțeles exact care sunt cerințele tehnice ale platformei Magento, este timpul să alegi un pachet de hosting pentru viitorul tău magazin online și un nume de domeniu.

Am explicat la pasul anterior cum alegi un pachet de hosting corect pentru platforma Magento și de ce este bine să ne contactezi pentru a-ți oferi cea mai bună soluție. La acest pas, îți vom explica ce este un nume de domeniu.

Numele de domeniu este cel care îți va reprezenta brandul pe care îl construiești. De exemplu, dacă vrei să vinzi în România haine pe care le vei denumi Rianas, numele tău de domeniu ar trebui să fie rianas.ro sau hainerianas.ro (desigur, poți alege tu orice combinație de cuvinte sună bine pentru tine). Dacă vrei să vinzi și în alte țări, ți-ar trebui un domeniu de tipul rianas.eu sau rianas.com.

De unde cumperi numele de domeniu? Poți să îl plătești pe un site care vinde domenii sau îl poți primi gratuit de la Sonik.ro atunci când achiziționezi orice pachet de hosting. Contactează-ne și îți promitem și alte beneficii gratuite în afară de numele de domeniu!

3. Instalează software-ul Magento pe serverul tău

După ce ai cumpărat un pachet de hosting și ai un domeniu al tău, poți descărca și instala software-ul Magento pe serverul tău, astfel încât magazinul tău online să poată fi văzut live. Această instalare nu este chiar cel mai ușor lucru din lume, mai ales dacă nu ai cunoștințe tehnice. Vestea bună este că noi, echipa de suport tehnic de la Sonik, te ajutăm cu tot ce ai nevoie pentru ca magazinul tău online să fie corect setat pe server, iar administrarea lui să decurgă fără probleme.

4. Configurează noul tău magazin online exact așa cum dorești

Magento oferă foarte multe posibilități de customizare a magazinelor online, așa că acum te poți apuca să îl configurezi exact așa cum dorești. Selectează o temă care se potrivește cu gusturile tale (și ale viitorilor tăi clienți). Găsești o mare diversitate de teme disponibile în Magento Marketplace, alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine magazinului tău online. Costul unei teme calitative și optimizare nu ar trebui să depășească câteva sute de Euro.

5. Adaugă extensiile necesare activității tale online

După ce ai instalat tema, poți să cauți în același mod, tot pe Magento Marketplace, extensiile de care vei avea nevoie pentru a-ți desfășura activitatea. Aceste extensii se plătesc, așa încât alege doar ce ai nevoie pentru a începe. Vei mai putea pe parcurs să cumperi și altele.

De exemplu, dacă ai un magazin de ceasuri și bijuterii, poți cumpăra extensia care să le permită clienților tăi să aleagă ambalarea de cadou. Dacă vinzi produse alimentare, poți cumpăra un modul care să permită clienților să își facă abonamente la tine.

Nu instala astfel de extensii dacă nu ai neapărat nevoie de ele. Orice nouă adăugare va însemna o încărcare în plus a site-ului în termeni de design, dar și de viteză a încărcării paginilor.

extensii Magento

Idei de extensii potrivite pentru magazinele online pe Magento

Iată câteva sugestii de extensii Magento care ar putea să îți folosească chiar de la începutul activității:

Această listă este doar orientativă. Analizează ce îți trebuie, decide dacă îți trebuie cu adevărat sau nu și abia apoi achiziționează și instalează pe site.

6. Începe să adaugi produsele

Acum începe partea cu adevărat distractivă a creării magazinului tău online – și partea la care va trebui să muncești cu adevărat.

Adăugarea produselor cu tot ce implică acest lucru (descriere optimizată SEO, imagini, prețuri, filtre, atribute etc.) este de regulă făcută manual, mai ales dacă lucrezi cu stoc fizic. Există însă și varianta de a adăuga produse prin feed, însă aici trebuie să ai grijă. E posibil ca descrierea produselor tale să coincidă cu cea a altor 15 vânzători care folosesc același feed de la furnizor. Acest lucru înseamnă că va fi greu să rankezi SEO organic, va trebui să te bazezi pe promovarea plătită.

Într-un magazin online pe Magento, poți alege să prezinți clienților unul, mai multe sau toate tipurile de produse de mai jos:

Așadar, această platformă nu te limitează. Poți vinde pe ea absolut orice dorești. Spor la adăugat produsele tale!

7. Setează modalitățile de plată pe care le accepți

A venit momentul să facem ultimele setări magazinului tău online pe Magento. Știm că tu vrei să livrezi doar coletele plătite în avans cu cardul, astfel încât să elimini riscul de a nu fi ridicată comanda de la curier. Totuși, clienții vor să vadă că le oferi cât mai multe modalități de plată. Iar aici Magento te ajută foarte mult.

Mergând la Configurări – Metode de plată, poți seta foarte ușor tot ce ai nevoie: plata cu cardul, plata ramburs la curier, plata prin PayPal etc.

8. Setează opțiunile de livrare pe care le oferi

Vei găsi în Magento Marketplace module pentru a integra cam orice curier dorești. Nu uita să citești instrucțiunile fiecărui modul înainte de instalare, pentru a face toți pașii corect.

9. Verifică totul încă o dată

Cu siguranță îți dorești ca totul să fie perfect atunci când viitori clienți vor descoperi brandul tău. De aceea, acum este momentul să verifică încă o dată totul. Fă teste pentru plata online, apoi fă teste de emitere a AWB-urilor. Nu uita să testezi din postura de client: adaugă produse în coș de pe mai multe dispozitive și de pe mai multe browsere și plaseză comenzi de test. Dacă ai produse configurabile, testează toate opțiunile de configurare, pe fiecare în parte. De asemenea, testează fiecare filtru și fiecare atribut de la categoriile tale de produse.

După ce verifici totul amănunțit din nou și din nou până ești sigur că totul funcționează 110%, este momentul să te bucuri de munca grea pe care ai depus-o până în acest moment. Este momentul să lansezi afacerea ta digitală.

hosting pentru Magento

10. Lansarea noului magazin online pe Magento

Cum pui totul live astfel încât clienții să îți poată descoperi magazinul? Prin FTP este cel mai simplu. După ce magazinul este online și rulează. poți începe activitățile de promovare (dacă nu cumva ai făcut niște campanii de marketing de teasing dinainte, ca să îți încălzești audiența și eventual să înregistrezi niște pre-comenzi).

Te felicităm! Ai creat un magazin online pe Magento de la A la Z! Să fie cu succes!

Performanță cu hostingul dedicat pentru Magento

Adevărul este că poți munci oricât la un website și poți să îl faci cât vrei tu de frumos. Dacă hostingul nu te ajută, acel site pur și simplu nu va performa. Clienții nu stau să aștepte paginile să se încarce, ci ies instant de pe site și pleacă la concurență. Indiferent ce imagini frumoase ai, indiferent ce prețuri mici promovezi.

Un website sănătos trebuie să fie rapid, sigur, fără blocaje, pauze de funcționare și căderi. Orice antreprenor din mediul digital îți poate confirma că un client preferă să plătească 2 sau 20 de lei în plus pentru un produs, dar să îl poată comanda rapid, fără erori și fără să aștepte 30 de secunde să se încarce o pagină.

De aceea, baza unui magazin online pe Magento sau pe oricare altă platformă este alegerea unui hosting de calitate. De aici începe un website de succes.

La Sonik, poți alege pachete special gândite pentru succesul pe orice platformă alegi tu:

Indiferent ce alegi, la Sonik beneficiezi de:

Hai în lumea site-urilor cu adevărat performante care beneficiază de avantajele noastre extra la orice pachet de găzduire ales! Hai în lumea Sonik!

hosting pentru magazin online

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *